Litteken na buikwandcorrectie


Ook worden de plaatsen van de incisies, daar waar littekens komen, zorgvuldig afgetekend. Een totale-buikwandcorrectie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep: huid aanspannen, vet verwijderen, buikspieren corrigeren. Na de behandeling wordt de buik ingepakt met een verband. . Om het wondvocht af te voeren kunnen er drains (dunne slangetjes) onder het verband uitkomen. Deze drains moeten soms enkele dagen blijven zitten. U komt bij in de operatie- recovery kamer met hartmonitor bewaking. Een uur later kan u meestal al naar uw privékamer.

vorm van een omgekeerde-T. Bij een Fleur-de-lis buikcorrectie wordt de navel bijna altijd verplaatst en opnieuw gehecht. Daardoor is er ook rondom de navel een litteken zichtbaar. Totale buikwandcorrectie - buikplastiek, consult: Tijdens het consult met de chirurg komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke buikcorrectie methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. De arts zal onderzoeken of u een goede kandidaat bent voor totale buikwandcorrectie - buikplastiek. Verdoving: Een totale buikwandcorrectie kan onder slaapverdoving: U slaapt en voelt geen pijn en U blijft gespaard van alle nare bijwerkingen van een traditionele narcose. Slaapverdoving met infiltratie, in tegenstelling tot narcose met kunstmatige beademing, maakt chirurgie veiliger, de hospitalisatie opname korter en de postoperatieve herstelperiode sneller. Behandeling: voordat de arts met de buikcorrectie begint, zal hij het te behandelen gebied nauwkeurig aftekenen.

Door een nieuwe operatie techniek is de totale buikwandcorrectie een stuk veiliger en minder ingrijpend geworden: Eerst verdoven (infiltreren) we het te behandelen gebied met een speciale vloeistof. Daardoor voelt u niks van de operatie. Een lichte slaapverdoving is dan voldoende om u te laten inslapen, zodat u niks merkt van de operatie. Hierdoor wordt narcose, met zijn vervelende bijwerkingen, onnodig. De vloeistof remt het bloedverlies, waardoor de operatie minder ingrijpend wordt. Enkele uren na de operatie bent u weer fit. U wordt 1 nacht opgenomen, voor de directe nazorg. Door het minimale bloedverlies en het feit dat langdurige narcose vermeden wordt, kunnen verschillende esthetische ingrepen maken in én operatieve sessie gecombineerd worden. Zo kan een totale buikwandplastiek nu ook gecombineerd worden met een borstvergroting. Fleur-de-lis buikcorrectie bij overtollige huid en/of vetweefsel. Bij erg veel overtollige huid en/of vetweefsel op de buik kan een Fleur-de-lis buikwandcorrectie een oplossing zijn.

De resultaten van buikwandcorrecties - voorbeelden


Alhydran gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Totale buikwandcorrectie: nieuwe methode - veilige chirurgie! In het verleden was een makkelijk totale buikwandcorrectie (totale buikwandplastiek) een enorme ingreep. De operatie vergde algemene narcose, een ziekenhuisopname van enkele dagen en vaak bloedtransfusie. Het herstelproces van dergelijke procedure kon je levensstijl aanzienlijk en langdurig beïnvloeden.

Kliniek de baronie brugge plastische en esthetische chirurgie


De zone tussen het litteken en de navel is de eerste weken ook vrij gevoelloos. Dit zal zich herstellen over het verdere postoperatieve verloop, doch vergt echter wat geduld van de patiënt(e). Asymmetrie : Zowel de abdominale contour als het litteken kunnen onmiddellijk postoperatief wat asymmetrisch lijken. Verdere ontzwelling en litteken uitheling moeten echter afgewacht worden alvorens hierover een definitief oordeel te kunnen vellen (6 maand). Indien er een bepaalde zwelling of asymmetrie blijft bestaan, kan dit gecorrigeerd worden na een klein jaar. Het is belangrijk om te weten dat in een klein aantal van de gevallen, een klein ezelsoor langs de linker- of rechterkant kan blijven bestaan, wat eveneens onder lokale verdoving verwijderd kan worden na een 9-tal maanden. Napijn, zwelling, blauwe verkleuring : Napijn gedurende de eerste dagen wordt best preventief aangepakt met pijnstillers.

Evolutie, bij ontslag wordt aangeraden om geen grote inspanning te doen gedurende een 6-tal weken. Bij alle inspanningen, waarbij er toch buikdruk moet gezet worden, wordt aangeraden om de buik te ondersteunen. Over het algemeen is de ingreep vrij pijnloos, tenzij er gewerkt werd aan de rechte buikspieren; in dat geval kunnen de eerste postoperatieve dagen vrij pijnlijk zijn, wat verholpen kan worden met voldoende pijnstilling. De buik kan vrij lang gezwollen zijn en het is dan ook zeer belangrijk dat de patiënt voldoende geduld oefent om het definitieve resultaat te kunnen beoordelen. Zwelling: de eerste postoperatieve weken lijkt de buik en voornamelijk de flanken na de liposuctie sterk gezwollen. Dit is ook het geval na een klassieke abdominoplastie in de zone tussen de navel en het litteken. Er zijn in het totaal een 6-tal weken nodig alvorens deze zwelling verdwenen.

Gedurende deze 6 weken wordt er aangeraden om een compressief verband te dragen thv de zones waar een liposuctie werd uitgevoerd. Indien er een bepaalde zwelling blijft bestaan, kan dit gecorrigeerd worden na een klein jaar, door middel van een bijkomende liposuctie of resectie onder lokale ervaring verdoving. Litteken: In het begin is het litteken vrij hard en rood en kan het voorkomen als een harde streng. Om goed het litteken optimaal te laten uithelen en verkleuring ervan te voorkomen, is het belangrijk om het litteken te beschermen tegen de zon en te masseren met een hydraterende crème. In de volgende 6 à 12 maanden zal het litteken versoepelen en wit worden, maar het blijft steeds zichtbaar. Daarom al steeds getracht worden om het litteken zo goed mogelijk te verbergen in de lichaamsplooien of bv binnen de bikini- (slip-)lijn.

Ooglidcorrectie: Jonge stralende ogen door ooglidcorrectie

Beste dept u na het douchen even met Isobetadine. De navel mag dagelijks gezuiverd worden met een oorstaafje gedrenkt in Isobetadine, waarna er een postop Opsite verband over mag gekleefd worden voor tijdens de douche. Op de eerstvolgende afspraak worden alle hechtingen verwijderd. De navel moet dan normaal niet meer verzorgd worden. Ter hoogte horloge van het lange litteken moet voor een totaal van 6 weken een papieren kleefpleister aangebracht worden. Deze kan om de vier dagen door uzelf vervangen worden. Vervang deze pleisters niet elke dag, u kan zo een allergie ontwikkelen. Mocht u toch allergisch hierop reageren( roodheid en jeuk rond de kleefpleister) stopt u hiermee en moet de wonde niet meer bedekt worden. U mag met de kleefpleisters douchen, ze zullen meestal ter plaatse blijven.

Na borstlift of mastopexie

Dit litteken valt meestal in de sliplijn/bikinilijn die voorafgaand aan de operatie en in overleg met de patiente is afgetekend. Ter hoogte van de schaamstreek is er een redon (drainage) geplaatst om eventueel overtollig bloed of lichaamsvocht op te vangen. De patiënte verblijft in het ziekenhuis gedurende een 2-tal dagen / 3 navel moet goed gezuiverd worden dmv een vochtig oorstaafje. Bij het ontslag zullen ook de redons verwijderd worden, indien deze een minimale hoeveelheid draineren. Eenmaal thuis, kan er kan dagelijkse wondzorg toegediend worden (via thuisverpleegkundige zorgen maar dit is niet steeds nodig. Op het grote litteken mag een papieren kleefpleister goedkope geplakt worden over de hele lengte van het litteken. Deze moet maar om de 4 à 5 dagen vervangen worden. Er mag een douche mee genomen worden waarbij deze pleister meestal ter plaatse blijft. .

Indien bij het klinisch onderzoek voorafgaand aan de ingreep, is vastgesteld dat de grote buikspieren niet meer mooi gealligneerd zijn thv de middellijn (rectus diastase kan dit tijdens de ingreep brandwond weer hersteld worden (rectusplicatuur). Dit zal echter tot gevolg hebben dat het vroege postoperatieve verloop wat pijnlijker zal zijn dan een abdominoplastie zonder rectusplicatuur. Bij een grote hoeveelheid huid en vetoverschot thv het abdomen, de flanken en de rug (zoals vaak gezien wordt bij mensen die veel gewicht verloren door een maagverkleinende ingreep kan een circulaire abdominoplastie/ torsoplastie voorgesteld worden. Bij deze ingreep wordt eerst het overschot thv de rug verwijderd, de patiënt wordt hierna tijdens dezelfde ingreep gedraaid en een klassieke abdominoplastie wordt vervolgens uitgevoerd. Dit resulteert in een circulair litteken thv de bekkengordel, waardoor grote ezelsoren thv de flanken worden vermeden, de dubbele plooi thv de onderrug wordt verwijderd en de billen worden gelift. Deze ingreep is heel wat meer belastend, zowel voor de patiënt als de chirurg, maar heeft een hoge tevredenheidsfactor bij de patiënt. Nazorg, na de ingreep zal er een litteken zijn net boven de schaambeharing tot aan de zijkanten van de patiente.

Afzuigkap schoonmaken Afzuigkap vet verwijderen - huishoudPlaza

U kan de informatiebrochure (pdf) ' info na buikkwandcorrectie ' downloaden. Bij u werd joghurt onder algemene narcose een buikwandcorrectie of abdominoplastie verricht. Bij deze ingreep wordt er een incisie gemaakt net boven de schaamstreek naar de zijkanten toe. Vervolgens wordt alle huid en een groot deel van de onderhuid tussen de schaamregio en de navel verwijderd. De navel zelf hangt vast aan het onderliggende spierblad, en blijft dus bewaard. Wanneer de wonde dan gesloten wordt, zal er een kleine opening gemaakt worden in de huid die naar beneden verplaatst. De navel wordt opgevist en weer vastgehecht aan de huid (cfr tekeningen).

Litteken na buikwandcorrectie
Rated 4/5 based on 637 reviews